2016 Projekt 72 hodin

2016-projekt-72-hodin-20V pátek 14.10.2016 jsme se rozhodli v rámci Projektu 72 hodin (pořádá ČRDM) pomoci jinému subjektu. Jelikož v letošním roce Benjamín slaví 20 let činnosti, naše volba byla jasná. Rozhodli jsme se pro Domov pro osoby se zdravotním postižením BENJAMÍN v Havířově.

Celkem se nás zúčastnilo 10 dobrovolníků a naše pomoc spočívala především v úklidových pracích. První skupinka se pustila do úklidu venkovních prostor, především hrabání spadlého listí. Druhá skupinka uklízela v objektu a dala se do mytí oken. Třetí skupinka se zúčastnila volnočasových aktivit s uživateli domova.

Byla to pro nás velmi obohacující zkušenost a jsme rádi, že jsme malou měrou mohli pomoci. Níže uvádíme poděkování, kterého se nám dostalo:

Jak Benjamín pomohl Benjamínu, p. o.
V rámci Dobrovolnického projektu 72 hodin přišli dne 14. 10. 2016 do Domova pro osoby se zdravotním postižením Benjamín, p.o.středisko Havířov členové spolku Benjamín, z. s. z Orlové pod vedením předsedy spolku pana Milana Zieliny, DiS.
Velice si vážíme toho, že věnovali svůj čas a energii nejen hrabání listí nebo mytí oken v Benjamínu, ale také i hře s dětmi, které tady žijí. A tak Benjamín pomáhal Benjamínu.
Chtěli bychom za to všem dobrovolníkům moc poděkovat. Je pro nás důležité vědět, že lidé chtějí pomáhat a ceníme si toho. Přejeme všem mnoho úspěchů v práci i v životě.
Za všechny z Benjamínu
Mgr. Darja Kuncová, ředitelka organizace Benjamín, p. o.
Mgr. Taťána Chmielová, vedoucí DOZP Benjamín středisko Havířov
Fotografie najdete zde.