2021 Dny pro rodinu

Již pošesté se uskutečnily Dny pro rodinu v Orlové. Tato tradiční akce se setkává s velkým úspěchem a bylo to znát i o víkendu 19.6. – 20.6.2021. Přestože byl pořádný hic, přišlo velké množství rodin s dětmi, aby opožděně oslavily Mezinárodní den rodiny. Akci připravili společně Farní sbor SCEAV v Orlové a Benjamín Orlová. Program finančně podpořili Misijní fond SCEAV, Město Orlová a Nadace OKD. Dalšími spolupracujícími organizacemi byli Sdružení pěstounů Elia, z.s. a Věznice Karviná.

Pro všechny příchozí byl připraven pestrý program, z něhož jen vybírám např. projížďky na koni, workshopy – výroba placek a malování putovních kamínků, skákací hrady, netradiční hry jako holandský biliard nebo weykick. Mlsné jazýčky mohly ochutnat vynikající grilované speciality, čepovanou limonádu, popcorn nebo oblíbenou cukrovou vatu. Rodiče ocenily především služby kavárničky nejen pro zamilované. Vyvrcholením byla rodinná hra v terénu, která se věnovala tématu 160. výročí položení základního kamene kostela a založení sboru. Pro absolventy čekaly krásné ceny.

Jsme velmi vděčni za spolupráci s Věznicí Karviná, která darovala pro Dny pro rodinu celkem 100 ks šitých mazlíčků, kteří udělali radost všem dětem. Tyto mazlíčky šili vězni, častokrát odsouzení za vážné delikty a nemohou se setkávat se svými vlastními dětmi. Tato práce jim přináší radost a uspokojení, že alespoň mohou potěšit jiné děti svou činností.

Dny pro rodinu zakončila nedělní slavnostní bohoslužba ke 160. výročí založení sboru s programem, který pro přítomné připravil náš partnerský sbor v Písku u Jablunkova. V jejich společnosti jsme měli možnost ještě strávit krásnou chvíli v odpoledním čase. Velmi obohacující kázání měl sborový pastor z Ostravy Vladislav Volný.

Děkujeme Pánu za velmi požehnaný čas. Věříme, že připravený program přinese v pravý čas užitek.

Fotografie naleznete zde.